Smart Field Control for Teams

Alkuasetukset joukkueille

• Avaa VEXcode
  • Yhdistä robotin aivot suoraan tietokoneeseen
  • Ota robotin aivot käyttöön
  • Varmista, että ohjaimessa ja robotissa on uusin VEXos -laiteohjelmisto
  • Aseta tiiminumero robotin aivoihin (ilman välilyöntejä joukkueen numeron ja kirjaimen välissä)

Jos käytät Smart Field Controlleria, EP:n tulee ilmoittaa yllä mainitut vaiheet valmentajille ennen tapahtumaa. Nämä on tarkastettava tarkastuksessa, että ne on liitetty oikein tapahtuman ohjausjärjestelmään.

Ennen ottelua

• Joukkueiden on yhdistettävä ohjaimet Smart Field Controlleriin
    • VRC-otteluita varten jokaisella kuljettaja-asemalla on kaksi älykaapelia. Sillä ei ole väliä mitä kaapelia käytät. Sinisten tiimien kaapelit ovat sinisen joukkueen kuljettajaasemalla ja punaisten joukkueen kaapelit punaisten joukkueen kuljettajaasemalla. Voit liittää yhden älykaapeleista jompaankumpaan V5-ohjaimesi älyporttiin. Älä yhdistä ohjaimen keskimmäiseen/vanhaan porttiin.
  • Tarkista ilmaisimet Field Queue Display -näytöstä
    • Jos punainen - Kenttäyhteys katkesi, kenttävika
    • Jos keltainen - Radio ei ole linkitetty, Ohjelma ei ole käynnissä, Väärä laiteohjelmiston kenttä valmiustila (ei aktiivinen kenttä)
    • Jos harmaa - Ohjainta ei ole kytketty
    • Jos vaaleansininen - Odottaa kentän aktivointia
    • Jos vihreä - Valmis otteluun/kenttä aktiivinen

Parhaat käytännöt

• Sinun tulee aina kytkeä kenttäohjauskaapeli V5-ohjaimeen, jolla on radioyhteys robottiin. Joten jos käytät kahden ohjaimen asennusta, varmista, että liität kentän älykaapelin ohjaimeen, joka on paritettu robotin kanssa. Kun liität kaapelin ohjaimeen, näet kentän symbolin ohjaimen tilarivillä ja olet virallisesti yhdistetty kenttään.
  • Skills Challenge -yrityksissä jokaisessa pelioppaan sallimassa alliance-asemassa on yksi älykaapeli. Valitun lähtöasennon perusteella joukkue voi käyttää lähintä älykaapelia liittääkseen V5-ohjaimensa kenttäohjausjärjestelmään. Kun yhteys on muodostettu, kenttäohjauskuvakkeen pitäisi näkyä ohjaimen näytöllä ja robotti on valmis aloittamaan taitoajon.
  • Peitä joukkueen ohjaimen vanha kenttäohjausportti.

Smart Field Control - usein kysytyt kysymykset

Kuinka uudet Smart Field -ohjaimet toimivat?

Vanha kenttäohjausjärjestelmä käyttää diskreettiä digitaalista logiikkaa signaloimaan kentän tilat. Yksi RJ45-liittimen nasta vaihtui korkeasta matalaan merkiksi siitä, että kenttä on muuttumassa "Disabled" -tilasta "Enabled". Robottien ja kentän välillä ei välitetty todellista dataa.

Uudet Smart Field -ohjaimet käyttävät erityistä ohjelmistoa, joka toimii V5-aivoilla. Kenttäaivot muodostavat yhteyden V5-ohjainten älyporttiin välittääkseen paitsi samoja kentän tilatietoja kuin vanhassa järjestelmässä, myös muita tietoja, kuten ottelukellon ajan. V5-ohjain voi myös välittää tietoa kenttäohjaimelle robotin tilasta (radiolinkin tiedot, akun varaustasot, onko käyttäjäsovellus käynnissä…). Näitä tietoja voidaan käyttää kentällä olevien robottien ongelmien nopeaan vianmääritykseen. Kenttäaivot muodostavat yhteyden myös Tournament Manager -ohjelmistoon, joten kaikki nämä tiedot voidaan nyt näyttää kenttänäytössä, jotta erotuomarit voivat tietää, ovatko järjestelmät kunnossa ennen ottelun alkua.

Kuinka yhdistän V5-ohjaimeni uusiin Smart Field -ohjaimiin?

VRC-otteluita varten jokaisella kuljettajan asemalla on kaksi älykaapelia. Sillä ei ole väliä mitä kaapelia käytät. Sinisen joukkueen kaapelit ovat sinisen joukkueen kuljettajaasemalla ja punaisen joukkueen kaapelit punaisen joukkueen kuljettajaasemalla. Voit liittää yhden älykaapeleista jompaankumpaan V5-ohjaimesi älyporttiin.

HUOMAA: Varmista, ettet kytke kaapelia vanhaan kenttäohjaimen porttiin. Tämä voi vahingoittaa ohjainta.

Sinun tulee aina kytkeä kenttäohjauskaapeli V5-ohjaimeen, jolla on radioyhteys robottiin. Joten jos käytät kahden ohjaimen asennusta, varmista, että liität kentän älykaapelin ohjaimeen, joka on paritettu robotin kanssa. Kun liität kaapelin ohjaimeen, näet kentän symbolin ohjaimen tilarivillä ja olet virallisesti yhdistetty kenttään.

VEX Robotics Competition Skills -yrityksissä on yksi älykaapeli sinisellä allianssin kuljettajan asemalla ja yksi älykaapeli punaisen allianssin kuljettajan asemalla. Valitun lähtöasennon perusteella joukkue voi käyttää lähintä älykaapelia liittääkseen V5-ohjaimensa kenttäohjausjärjestelmään. Kun yhteys on muodostettu, kenttäohjauskuvakkeen pitäisi näkyä ohjaimen näytöllä ja robotti on valmis aloittamaan taitoajon.

Toimiiko robotti eri tavalla Smart Field -järjestelmän kanssa?

Mitä tulee robottisi hallintaan ja otteluun, eroa ei ole. Ainoa asia, jonka huomaat, on kuinka radioyhteydet toimivat uuden järjestelmän kanssa. Vanhan järjestelmän avulla heti, kun liität ohjaimen kentälle, ohjain hyppää kilpailukanavalle ja muodostaa sitten yhteyden robottiin. Uudella järjestelmällä näin ei tapahdu. Kun yhdistät Smart Field -kaapelin ensimmäistä kertaa ohjaimeen, saatat nähdä radiopisaran, mutta se kytkeytyy varikkokanavaan kilpailukanavan sijaan. Teemme tämän varmistaaksemme, ettei meillä ole liian monta robottia kilpailukanavilla kerrallaan. Kun kenttäoperaattori on valmis, he "aktivoivat" kentän. Aktivointi tapahtuu vasta, kun kaikki muut divisioonasi ottelut ovat suoritettu. Kun kenttäsi on aktivoitu, V5-ohjaimesi hyppää tietylle kilpailukanavalle ja muodostaa yhteyden robottiisi. Joten on mahdollista, että radiolinkkisi katkeaa muutaman kerran ennen ottelun alkua. Mutta älä huoli, kenttäoperaattori ei aloita ottelua ennen kuin jokainen robotti on kytketty oikealle kanavalle ja kaikki joukkueet on asetettu ja
valmiina lähtöön.

Myös pian ottelun päätyttyä operaattori deaktivoi kentän. Tämä saa ohjaimesi hyppäämään pois kilpailukanavalta ja hyppäämään takaisin varikkokanavalle vapauttaen kanavan seuraavaa ottelua varten. Kun näin tapahtuu, robottisi ei enää muodosta yhteyttä ohjaimeesi, ja sinun on kytkettävä robotin aivot käyntiin saadaksesi yhteyden takaisin.

Kuinka varmistan, että V5-robottini on ajan tasalla?

Voit nopeasti tarkistaa VEXos-version V5-aivoissa napsauttamalla aloitusnäytön "Laitteet" -kuvaketta. Napsauta sitten aivokuvaketta. VEXos-versio näytetään aivojen kuvassa kyseisellä näytöllä. Jos versio on 1.1.2 (tai uudempi), olet valmis. Jos aivojen kojelauta ei osoita, että aivosi ovat ajan tasalla, sinun on joko ladattava VEXcode tai V5 Firmware Utility. Kumpikin näistä sovelluksista voi päivittää V5-aivot uusimpaan VEXos-versioon. Tässä on linkki artikkeliin laiteohjelmiston päivittämisestä VEXcodella.

• Kun olet suorittanut päivityksen, varmista, että noudatat kaikkia aivonäytön kehotteita, kun se käynnistyy uudelleen. Monissa tapauksissa aivot haluavat päivittää useita laitteita (virtasiru, radio, ohjain ja ohjainresurssit). Varmista, että napsautat OK kaikissa näissä kehotteissa ja anna niille aikaa valmistua.
  • Varmista, että liität kaikki ohjaimet päivitettyihin aivoihin. Näin aivot voivat päivittää ohjaimen laiteohjelmiston. Kun ohjain on kytketty aivoihin, ohjaimen näyttö muuttuu hetkeksi punaiseksi ja sitten ohjain käynnistyy uudelleen. Muista jättää ohjain kytkettynä aivoihin uudelleenkäynnistyksen jälkeen, jotta aivot voivat päivittää ohjaimen resurssit. Kun aivot ja ohjain muodostavat yhteyden uudelleenkäynnistyksen jälkeen, aivot näyttävät kehotteen, jossa pyydetään päivittämään ohjaimen resurssit. Napsauta "OK" ja anna sen jälkeen latauksen valmistua.
  • Nykyistä laiteohjelmistoversiota varten napsauta tästä.

Mitä tapahtuu, jos minun on vaihdettava robottini aivot ennen ottelua, enkä saa sitä päivitettyä?

Kun liität ohjaimen kenttäohjausjärjestelmään, tiimisi tila näkyy pellollasi monitorissa. Jos robottisi ohjain, radio tai aivot ovat vanhentuneet, näyttö näyttää tilasi "Virheellinen laiteohjelmisto". Kun näin tapahtuu, erotuomari tai kenttäteknikko voi tulla paikalle ja auttaa sinua vianetsinnässä.

Vaikuttaako robotin laiteohjelmiston päivittäminen käyttäjäohjelmani toimintaan?

Useimmissa tapauksissa ei. Mutta riippuen siitä, kuinka vanha laiteohjelmisto oli testaamassasi robotissa, saattaa olla joitain pieniä eroja. Siksi on aina hyvä idea päivittää hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, jotta voit testata, että kaikki toimii oikein.

MM-operaatio

Bluetooth-tila taitoja varten

VEX-radiolinkkien laadun hallinta on aina haaste suurille kilpailuille, kuten VEX Worlds. Varmistaaksemme, että divisioonaottelumme ja taitoyrityksemme toimivat mahdollisimman sujuvasti, Robot Skills Challenge -ottelut pelataan VEX-radiolla Bluetooth-tilassa VEXnet-tilan sijaan. Näin tapahtumaan mahtuu enemmän taitokenttiä ja enemmän aikaa taitolenkille. Bluetoothia on käytetty yleisesti V5:n kanssa luokkahuoneissa. Sen avulla aivot voivat kommunikoida tablettien ja mobiililaitteiden kanssa etäkäyttäjien sovellusten lataamista varten. Mutta V5-ohjain tukee myös Bluetoothia ja toimii täsmälleen samalla tavalla kuin VEXnet. Tänä vuonna jokaisen joukkueen on vaihdettava sekä V5-aivonsa että V5-ohjaimensa Bluetooth-tilaan ennen kuin he voivat aloittaa taitoyrityksen.

VEX World Championship Smart Field Controlin UKK

Kuinka vaihdan robottini VEXnet-tilasta Bluetooth-tilaan?

Aivojen muuttaminen
Valitse aloitusnäytöstä "Asetukset".

Jos "Radio Type" -ruudussa lukee "VEXnet", napsauta ruutua muuttaaksesi sen muotoon "Bluetooth".

Näyttöön tulee vahvistusikkuna valintasi vahvistamiseksi. Napsauta "Ok". HUOMAA: Voit kytkeä ohjaimesi aivoihin tässä vaiheessa ja aivot muuttavat ohjaimesi radiotilan puolestasi. Mutta jos et liitä ohjainta tässä vaiheessa, voit joko kytkeä sen myöhemmin tai muuttaa radiotilaa manuaalisesti ohjaimen valikosta.

Kun napsautat "Ok", varmista, että "Radio Type" sanoo nyt "Bluetooth".

HUOMAA: Sinun EI tarvitse ottaa "Radio Data" -toimintoa käyttöön käyttääksesi ohjainta Bluetooth-tilassa
taitojasi yrittäessäsi.

V5-ohjaimen vaihto

• Kun olet määrittänyt V5 Brainin Bluetooth-tilaan, voit liittää V5
    -ohjaimesi aivoihin, jolloin se määrittää ohjaimen puolestasi.
  • Voit myös muuttaa radiotilaa manuaalisesti ohjaimen asetusnäytöstä
    • Valitse "Settings" ohjaimen päävalikosta
    • Vieritä alas kohtaan "Radio: VEXnet" ja valitse kyseinen rivi
    • Tekstin pitäisi muuttua "Radio:VEXnet" tekstiksi "Radio: Bluetooth"
    • HUOMAA: Ohjainta ei tarvitse yhdistää uudelleen aivoihin. Niin kauan kuin sekä aivot että ohjain on asetettu Bluetooth-tilaan, ne muodostavat yhteyden

Toimiiko robotti radioiden kanssa samalla tavalla Bluetooth-tilassa kuin VEXnet-tilassa?

Joo. Bluetoothilla ja VEXnetillä on sama ominaisuussarja. Ne molemmat välittävät saman ohjaintiedot aivoille lähes samalla aikavälillä (VEXnet päivittyy 25 millisekunnin välein ja Bluetooth-päivitykset noin 15 ms välein). Molemmat radiomoodit mahdollistavat kenttäohjaustilojen välittämisen radiolinkin kautta.

Ainoa ero, jonka saatat huomata, on se, että Bluetooth-tilan muodostaminen kestää hieman kauemmin kuin VEXnet. Tämä johtuu Bluetooth-yhteyden ylikuormituksesta. Lisäksi on raportoitu, että Bluetooth-yhteyksien muodostaminen kestää kauan. Jos näet tämän tapahtuvan, kokeile ohjaimen virrankytkentää.

Mitä tapahtuu, kun pääsen taitokentälle ja unohdan asettaa robottini Bluetooth-tilaan?

Kun liität ohjaimen Smart Field -säätimiin taitokentässä, kenttäohjain näyttää virheilmoituksen, jossa sanotaan, että radiotila on vaihdettava Bluetoothiksi. Kun muutat robotin asetuksia, kenttäohjain antaa sinun aloittaa taitosi.

Mitä tapahtuu, kun unohdan vaihtaa robottini takaisin VEXnet-tilaan ennen kuin pääsen divisioona-otteluun?

Kun liität ohjaimen jakokentän Smart Field -säätimiin, ohjain näyttää
virheilmoituksen, että sinun on vaihdettava radiotila VEXnet-tilaan. Voit vaihtaa
tilaa kentällä ja kun se on tehty, kentänohjausjärjestelmä sallii ottelun edetä.
Kenttäteknikot ovat valmiina auttamaan tarvittaessa.